Wie ik ben

Mijn naam is Anneke Nieboer. Ik ben getrouwd met Ite en samen hebben we drie dochters, die inmiddels volwassen zijn. Ik woon en werk in Ede en geniet regelmatig van de mooie omgeving, door te wandelen in de bossen en over de hei.

Mijn achtergrond

In 1990 heb ik mijn diploma Hbo-Jeugdwelzijnswerk gehaald. Sindsdien ben ik op verschillende plekken aan het werk geweest. In een jeugdhuis voor pubers met geïnternaliseerde problematiek, bij een medisch kleuterdagverblijf, als pedagogisch medewerker op de kinderafdeling in een ziekenhuis en als ambulante jeugdhulpverlener in de gezinsbegeleiding.

Al die ervaring in het begeleiden van kinderen en hun ouders heeft mijn passie vergroot om te werken met kinderen, die extra ondersteuning nodig hebben. Vooral in het één op één contact zie ik kinderen groeien en hun veerkracht versterken.

In 2021 heb ik mijn diploma Master speltherapie behaald. Tijdens mijn opleiding heb ik ontdekt hoe veerkrachtig kinderen kunnen zijn. Sommige kinderen hebben echter zoveel te verwerken of lopen tegen beperkingen aan, waardoor ze hulp nodig hebben om hun veerkracht weer te ontdekken. Voor deze kinderen zet ik me graag in en heb ik 'Jouw Speelkracht' opgezet. Ik wil ze een veilige omgeving bieden, waarin ze zich kunnen gaan ontwikkelen.

Mijn overtuigingen

Ik vind het belangrijk om kinderen te laten merken dat ze er mogen zijn. Voor mij is ieder mens door God geschapen en belangrijk. Vanuit mijn christelijke overtuiging wil ik mijn werk doen.

Ook het systeem om de kinderen heen is belangrijk. Een kind staat niet alleen. De samenwerking met ouders/verzorgers is voor mij dan ook een belangrijk onderdeel in de therapie.