Voor jou

Het leven lijkt wel op een reis. Je gaat op weg en neemt je rugzak mee. Onderweg beleef je avonturen en ontdek je nieuwe dingen.

Soms kan het spannend en moeilijk zijn. Je komt een hoge berg of een woestijn tegen en het lukt je niet om daar doorheen te komen. Het gaat niet zoals je graag zou willen.

Als je van die moeilijke tijden kent, kan het fijn zijn dat iemand een tijdje met je mee loopt. Dat kan bij speltherapie.

In plaats van over de dingen te praten mag je erover spelen. Het is soms lastig om dingen goed in woorden uit te drukken. Je kunt dan spel als taal gebruiken. Als speltherapeut kijk en luister ik naar je spel om je te leren begrijpen. Ik kan ook meespelen en we kunnen samen ontdekken hoe je over de berg of door de woestijn heen kunt komen.

Kinderen die een tijdje in de spelkamer hebben gespeeld voelen dat het beter gaat en meestal gaat het thuis dan ook beter.

 

 

 

 

Er zijn verschillende materialen in de spelkamer om mee te spelen. Jij mag zelf kiezen waar je mee wilt spelen. En als je even niets wilt doen, dan is dat ook oké.

Hieronder zie je een aantal van de materialen. Ook op de foto's boven de pagina's zie je spelmateriaal die in de spelkamer aanwezig zijn. In de spelkamer kun je ontdekken wat er nog meer is.